El candidat de la CUP, Carles Riera, va rebaixar la pressió contra JxCat i ERC i creu que serà el propi «tancament» de l'estat espanyol al diàleg el que els acabarà «abocant» a l'agenda unilateral. Durant el col·loqui Primera Plana organitzat pel Periódico, Riera va reconèixer que la via del pacte i el diàleg bilateral és sempre la més desitjable, però no hi veu cap recorregut en l'actual context: «Si algú vol intentar-ho que ho faci, però al minut zero haurà de canviar d'estratègia», va augurar. El candidat de la CUP va opinar que només un context previ de «conflicte i tensió» pot portar a un escenari de diàleg que sigui efectiu.

Riera va insistir en la «nul·la i inexistent» voluntat de diàleg del govern espanyol. Sobre el dret d'autodeterminació de Catalunya, va assegurar, no se'n pot parlar perquè «l'arquitectura jurídica i política fa inviable el diàleg pel reconeixement de Catalunya com a nació».

Tot i això, el candidat de la CUP va reconèixer que hagués estat «desitjable» un escenari de diàleg i de pacte si l'interlocutor no s'hagués mostrat «genèticament tancat» a parlar.