La candidata de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, va assegurar que formar part d'una llista electoral no significa tenir un «carnet d'impunitat i d'immunitat», i va insistir que el seu partit és un «ferm defensor de la separació de poders» i de les resolucions judicials.

En una conferència a Nueva Economía Fórum, i a preguntes dels assistents, Arrimadas es va pronunciar en aquests termes després que la Junta Electoral Central (JEC) es declarés incompetent per resoldre la petició de Junts per Catalunya perquè s'autoritzés Joaquim Forn i Jordi Sánchez, a la presó pel procés secessionista, a anar a mítings i a gravar vídeos electorals, com havia sol·licitat aquesta candidatura.

«Respectem les decisions de la JEC i les resolucions judicials, perquè som ferms defensors de la separació de poders i de les regles bàsiques de la democràcia», va dir afegint que no són els polítics els que han de dir «qui entra i qui surt de la presó» sinó els jutges.

Arrimadas va replicar als candidats independentistes a la presó que estar en una llista electoral i ser polític no implica tenir un «carnet d'impunitat i d'immunitat»: «La democràcia, per sort, no funciona així», va ressaltar.

Respecte al fet que el Tribunal de Comptes decretés l'embargament preventiu de l'habitatge de l'expresident de la Generalitat Artur Mas, per la consulta del 9-N, va dir que «Mas va treure pit del 9-N. Fins i tot va dir que si buscaven responsables, que el busquessin a ell. Doncs bé, ja l'han trobat».

Respecte al procés judicial obert per l'1-O, va defensar que els catalans «es mereixen» saber què ha passat amb les seves dades personals, que van ser utilitzats «sense control» per a un referèndum suspès pel Constitucional. «Espero que s'investigui tot el que ha passat. És una demostració que el Govern ha cregut que Catalunya era seva, que eren els seus propietaris, quan ho són els ciutadans de Catalunya», va assenyalar.

Davant els empresaris també va advertir que «i no revertim» la situació política amb un «canvi de rumb» que posi fi al procés, Catalunya perdrà el seu «múscul productiu». A més, va detallar la «factura econòmica» del procés que «està asfixiant el teixit productiu», com una caiguda del 30% en l'últim mes de la creació de noves empreses o la pèrdua d'uns 1.300 autònoms en el mateix període per la «falta de seguretat jurídica», de «confiança» i d'«estabilitat».