Quins aspectes hi ha a les comarques de Girona que siguin més urgents d´arreglar i que des de Parlament podria impulsar si sortís elegit?

Hi ha moltes coses que arreglar, però s´ha d´intentar prioritzar. Per exemple, afortunadament a les comarques de Girona encara hi ha una part de teixit industrial, o sigui que una prioritat ha de ser impulsar el Pacte Nacional de la Indústria, que ja es va signar però ha quedat aturat. A més a més, el van signar la majoria dels agents econòmics i socials, més totes les forces polítiques. Ara falta posar-lo en funcionament.

La seva formació política ha tingut sempre en compte el medi ambient. Porta propostes en aquest àmbit?

Tirar endavant també l´Agència de la Natura, una proposta del nostre grup, perquè els espais protegits i els Parcs Naturals estan infradotats. Aquests espais no només són una manera de conservar a natura, sinó que són també una important font de recursos econòmics. Hi ha estudis que assenyalen que per cada euro que s´hi inverteix, en retornen nou al territori.

La sanitat, cada cop més en crisi, però a Girona hi ha temes molt concrets, en aquest apartat.

El Trueta és el gran repte. En el seu desenvolupament hi han d´intervenir experts de tots els temes: sanitaris, arquitectes, experts en mobilitat sostenible, etc.

On s´hauria de construir, en la seva opinió?

Nosaltres volem que siguin aquests experts, els que ho valorin i ho decideixin. Aquests tipus de decisions no han de ser polítiques.

Continuem a la demarcació de Girona. Quines altres prioritats s´ha marcat?

Fomentar la mobilitat sostenible, no pot ser tanta dependència del vehicle particular com hi ha actualment. I més tenint en compte que el 40% de treballadors de les comarques gironines es desplacen de municipi per anar a la feina.