La candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, va tornar a mostrar la seva preocupació per un possible tripartit després del 21-D i va assegurar que només pensar-ho li posa «els pèls de punta». Per Arrimadas, cal votar taronja per aconseguir acabar amb el procés i obrir una nova etapa per la qual augura amb «rostre de dones». Rodejada de Carina Mejías, Sonia Sierra i Noemí de la Calle, Arrimadas va defensar que cal donar prioritat a les polítiques socials que garanteixin plena igualtat i combatre la bretxa salarial i la penalització de la maternitat a la carrera professional de les dones. Per això va criticar que el Govern de la Generalitat no hagi invertit diners en escoles bressol i en canvi, hagi augmentat el pressupost en el departament de Raül Romeva.

Arrimadas va tornar a reivindicar Cs com l'única opció per poder garantir el final del procés. La candidata de Cs va assegurar que no vol allargar-lo i que quan veu que alguns partits estan plantejant en fer tripartits amb ERC «se'm posen els pèls de punta». «Tenim l'oportunitat d'acabar amb el procés, va dir. Per Arrrimadas cal iniciar una nova etapa que augura que tindrà «rostre de dona» i va reivindicar que Cs és l'únic partit que presenta una candidata dona, i va recordar que també a la ciutat de Barcelona, la candidata va ser una dona.

En l'acte, Arrimadas va criticar les polítiques, en matèria d'igualtat, que va dur a terme el darrer Govern, sobretot, la no inversió en escoles bressol, i la manca de pressupost per afrontar les llistes d'espera de dependència, que són les pitjors de tot l'Estat.

Arrimadas va advertir que en xifres, qui demana més reduccions de jornada o excedència per cura de fills o familiars són les dones i que això les penalitza en la seva carrera professional. «Em sembla una vergonya» va dir Arrimadas que no s'hagi trobat diners per aquests temes i en canvi, s'hagi augmentat el pressupost en 44 milions d'euros per al departament d'Exteriors i el Diplocat.

Si se segueix per aquest camí, va afegir, es perpetuarà la situació actual que porta que de 7 candidats, només una sigui una dona. Per això, la candidata de Ciutadans va demanar polítiques que de veritat siguin «estructures d'estat» i que facilitin la conciliació de la vida laboral i familiar.