Em parlava de la preocupació dels sectors empresarials gironins. Podem dir que a vostè el preocupa aquesta preocupació?

Hem parlat i estem parlant amb sectors econòmics, empresarials, turístics, amb el tercer sector, amb els sindicats... Tots estan preocupats. Per exemple, a Lloret de Mar alguns hotels han tancat abans d´hora perquè l´Imserso no hi va. I al final, això significa que també hi ha persones que han anat a l´atur abans d´hora. A vegades l´esquerra utòpica pensa que el sector econòmic i empresarial és el nostre enemic. I no. Mentre faci les coses ben fetes, és un sector clau, perquè és el que crea ocupació. Darrere que funcioni el sector empresarial i l´emprenedor, hi ha ocupació de qualitat o ocupació precària.

Es pot revertir la situació?

Només hi ha una recepta: estabilitat i tranquil·litat. I seguretat jurídica. Això és el primer que hem de fer. I a les comarques gironines tenim un sector serveis importantísim suposa un porcentatge molt gran del PIB gironí. Tornar a la tranquilitat i al seny és el pas previ a recuerar la confiança del turista. I també de l´inversor. Hi ha inversions que estan aturades o que s´han perdut, per culpa de la inestabilitat política.

Com ha tractat el Govern les comarques de Girona?

El balanç és molt negatiu. No se m´acut cap acció de govern feta a les comarques gironines, i això que hem tingut un president gironí. El Trueta continua empantanegat igual que fa dos anys, tenim 28 escoles total o parcialment amb barracons, les llistes d´espera sanitàries van en augment... Les retallades han continuat, això sí, tapades per l´independentisme i pel procés.

En què incidirà si és diputat?

En cinc àmbits clau: l´aeroport, els ports de Palamós i Roses, l´hospital Trueta, la UdG amb el Parc Científic, i l´estació intermodal de Vilamalla. Però sobretot en un: la Generalitat té un deute d´inversió estratègica en turisme amb les comarques gironines, el govern Mas va prometre una inversió per compensar el tema de Barcelona World. Això ho portarem al Parlament per recordar al Govern -espero que sigui el de Miquel Iceta- que té un deute pendent amb el turisme gironí.