La presidenta del Parlament i número 4 de les llistes d'ERC, Carme Forcadell, ha afirmat avui que en les catalanes del 21D no es tracta de "guanyar o perdre una eleccions", sinó que "es tracta de guanyar o perdre un país".

En el míting central de campanya de les joventuts d'ERC, les JERC, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), Forcadell ha criticat que s'acusi als líders sobiranistes empresonats d'haver impulsat actes de violència, quan, sota el seu punt de vista, l'única violència que hi ha a Catalunya és la que provoca l'extrema dreta.

"No puc suportar que hi hagi quatre persones a la presó perquè diuen que provoquen violència. L'única violència que veiem aquí és la que provoquen els feixistes que campen lliurement pels carrers", ha asseverat.

Així, ha afirmat que no es pot permetre que governi a Catalunya qui "vol destruir l'escola catalana" i qui "ha trucat a les empreses perquè marxin": "No ho podem permetre", ha reblat.

En l'acte també ha intervingut la secretària primera del Parlament i dirigent d'ERC, Anna Simó, que ha sostingut que si Forcadell fos un home, "no hauria rebut els improperis que ha rebut".

Antiga militant de les JERC, Simó ha considerat que la millor herència que podria haver rebut dels seus pares són els seus ideals: "Lluiteu, joventut, pels vostres ideals!".

L'obertura de l'acte ha anat a càrrec del portaveu de les JERC, Pau Morales, que ha responsabilitzat al Rei de la "repressió": "En sis dies omplirem les urnes per censurar la repressió que va decretar el Rei, un rei al qual ni volem ni considerem nostre".