El candidat del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que «si hi ha una persona responsable» de l'aplicació de l'article 155, «és Carles Puigdemont», per això «abans de derivar la seva responsabilitat a altres, hauria de fer examen de consciència». Puigdemont havia acusat Iceta d'haver-la fet «tan grossa» amb el 155 que serà «la vergonya» la que li demanarà la dimissió, i va augurar que la «república» catalana acabarà «jubilant» el socialista. Iceta va participar en un acte sobre medi ambient a Sant Joan Despí, al costat de l'alcalde Antoni Poveda, des d'on va advocar per una Catalunya «puntera» en la lluita contra el canvi climàtic, a partir d'una política ambiental»integral i transversal» que no només busqui la sostenibilitat, sinó també que generi oportunitats d'ocupació.

En paral·lel, Iceta es va reafirmar a apostar per demanar indults per als dirigents sobiranistes si són condemnats, en nom de la «reconciliació», tot i les crítiques rebudes des del bloc independentista i des del constitucionalista.

La campanya a Girona

D'altra banda, el PSC va explicar ahir que les comarques gironines reben una inversió de poc més de 130 euros per habitant per part de la Generalitat i el PSC vol revertir la tendència i recuperar els nivells de 2010, quan el Govern destinava una mica més de 400 euros per persona a la demarcació, van dir recordant que el pressupost de la Generalitat és de 38.000 milions i fa 10 anys era d'uns 39.000. «No hi ha una raó implícita a les finances de la Generalitat que justifiqui l'actitud del govern respecte de les comarques gironines, si es considera que els recursos de la Generalitat avui i fa deu anys estan a nivells similars», va dir Bruguera.

Sanitat, ensenyament i polítiques socials, són «una prioritat», va afegir Bruguera concretant, entre altres, un pla de xoc per eliminar els barracons i reobertura dels serveis d'urgències les 24 hores.