El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, va apel·lar ahir al «vot útil» per la seva formació i va alertar que quedar per darrere de la CUP el 21D -com apunten algunes enquestes- seria un «autèntic descrèdit» per al partit que ha aplicat l'article 155 per retornar «la normalitat» a Catalunya. «És inadmissible que el partit que ha aplicat el 155 aparegui per darrere la CUP» a les enquestes, va dir, un fet que «dona autoritat moral els que ens han portat a aquesta situació». Albiol va fer aquestes manifestacions després de lliurar a Càritas de Badalona una remesa d'aliments recollits per les Noves Generacions del PPC, en un acte on va prendre la paraula per acusar el govern de Puigdemont d'haver prioritzat el «procés» per sobre «els més necessitats».

D'altra banda, des de Girona, la cap de llista per a les eleccions, Maria Àngels Olmedo va demanar el vot al PP «a tots els catalans que volen recuperar la convivència i treballar per la reconciliació». «Demano el vot al PPC a tots els catalans que també se senten espanyols, a tots els, com nosaltres, estan enfadats perquè els independentistes volen trencar el nostre país, i a tots els que van sortir al carrer per dir que Catalunya és Espanya», va afegir Olmedo.

La cap de llista va recordar que «l'independentisme no ha suposat cap benefici per a la vida dels catalans». En paral·lel, Olmedo va assegurar que des del PP «sabem el que s'ha de fer» i «tenim un projecte per a tots els catalans»