El candidat dels comuns, Xavier Domènech, va assegurar ahir que la seva formació és «l'única solució» al «bloqueig» polític a Catalunya, si bé no entrarà a «jugar en possibles coalicions on estigui la dreta». Domènech, en el cicle de rodes de premsa organitzat per Efe, va mostrar la disposició a «formar part d'un govern transversal que situï l'agenda social al centre». Va confiar que després del 21-D els comuns tindran «la clau no només per a la governabilitat sinó per transformar la situació de Catalunya», i va reiterar la negativa a abstenir-se a favor de cap dels dos blocs, l'independentista i «el proposat per José María Aznar», en al·lusió a Cs, el PSC i el PPC.

Preguntat per si estaria disposat a facilitar un govern liderat per ERC amb la participació de JxCat, va dir que «no entrarem a jugar en possibles coalicions on estigui la dreta» i va afegir que hi ha dues alternatives: «mantenir el mateix govern que hi havia fins ara, que no explica què farà perquè no ho sap»; «o el que proposem nosaltres, una alternativa transversal i amb l'agenda social al centre».

Pel que fa al cap de llista per Girona, Llorenç Planagumà, va explicar des de Tossa les propostes en turisme després de reunir-se amb entitats que s'han oposat al port o l'allargament de la C-31. Planagumà va titllar de «monocultiu especulatiu» el model de sol i platja massificat i va apostar per potenciar trets diferencials de la Costa Brava a partir de la creació de valor afegit. Així, va defensar que una part de la taxa turística es destini a la conservació del paisatge, i la creació d'un segell de qualitat turístic que englobi el respecte pel medi ambient i la generació d'ocupació de qualitat.