La principal candidata d'ERC a les eleccions del 2-D, Marta Rovira, va demanar ahir «un suport molt gran» a la seva candidatura per complir amb «el mandat» rebut i evitar que caigui en el «processisme», és a dir, en la tendència a dilatar el procés independentista sense avenços substancials.

En una roda de premsa a l'ACN, va insistir que «ERC és la millor garantia per guanyar les eleccions i vèncer al bloc del 155», i no només perquè així ho indiquen totes les enquestes sinó sobretot perquè entén que en el seu programa queden clars «els compromisos adquirits per avançar en la construcció de la república catalana». Va evitar entrar en polèmiques amb Junts per Catalunya sobre si podria ser investit o no Carles Puigdemont però va reiterar que el candidat d'ERC segueix Oriol Junqueras, i al llarg de la campanya ha mostrat la seva predisposició a assumir ella mateixa aquesta responsabilitat en el cas que el líder del partit estigui a la presó. «No crec, de tota manera, que hi hagi d'haver problemes en aquesta qüestió perquè tots sabem qui són els nostres adversaris polítics», i perquè, segons va recalcar, «no té sentit ara parlar de pactes postelectorals» quan encara no es coneixen els resultats del 21D.

«Cadascun té el seu candidat, i el nostre és Oriol Junqueras», va insistir, abans d'advertir que «primer hem d'obtenir els partits independentistes un mandat fort, contundent i indubtable» cosa que després donarà peu «a la formació d'un Govern fort». Si hi ha una majoria independentista, va afegir, «ERC serà garantia que hi hagi un Govern independentista i de restituir les institucions i la situació prèvia al 155», va explicar, abans de subratllar que «aquest camí l'hem començat junts, amb el PDeCAT i amb la CUP, i els acabarem junts», va sentenciar.

D'altra banda, la candidatura gironina d'ERC va celebrar un acte a Figueres a l'Auditori dels Caputxins amb més de 200 persones. La cap de llista Dolors Bassa va afirmar que «estam davant una campanya difícil, sense igualtat de condicions. Però hem convertit aquesta indignació en energia per sortir a guanyar i aturar al bloc del 155. I guanyarem perquè, o ho fem, o ens arrasaran», va afegir.

Per la seva part, el número 2 Roger Torrent també va recordar un viatge recent als parlaments britànics i irlandès per afirmar que «pels companys diputats l'1 d'octubre va ser una sorpresa negativa veient la policia atonyinant la gent. I d'altra banda, els va sorprendre la nostra reacció. Ens van dir que s'ha de ser molt valent per quan veus que arriba la policia, i t'atonyina, aixeques els braços, i aguantes», va sentenciar Torrent.