El candidat del PSC, Miquel Iceta, va proposar que la pròxima Conferència de Presidents, que reuneix el Govern central amb tots els presidents autonòmics, se celebri al Palau de la Generalitat com a pas previ a la negociació d'un nou model de finançament. «Catalunya tornarà a tirar del carro en aquest tema com sempre ha fet», va dir en un esmorzar-col·loqui organitzat per Nueva Economía Fórum a Barcelona, on va apuntar que traslladarà aquesta petició a Mariano Rajoy, en cas de ser investit president català.

Iceta va recalcar que la seva «obligació» serà entendre's amb el govern espanyol i va considerar «una sort» que aquest estigui capitanejat per Rajoy i no per Aznar «o d'altres dirigents del PP». Iceta va evitar aprofundir en les enquestes però va apuntar que «hi ha unes enormes ganes de participar, hi ha una enorme borsa d'indecisos i el PSC és el que més puja» a les enquestes. Va demanar als indecisos que apostin pel PSC i es va comprometre a no fer president cap candidat independentista: «Qui pot pensar que podem ajudar que tornin a governar aquells que han posat en risc la unitat civil del poble, han posat en perill el creixement econòmic i han danyat la imatge i el respecte que Catalunya tenia a la resta d'Espanya, d'Europa i del món?».

També va sostenir que concentrar els vots no independentistes en el PSC «contribueix a una alternativa a l'independentista que exclou una deriva conservadora i l'immobilisme o el retrocés en matèria d'autogovern i finançament», va subratllar Iceta.

Bruguera visita Salt

D'altra banda, des de Girona, el candidat Rafael Bruguera amb la candidata a Lehendakari Idoia Mendia va visitar Salt, un dels municipis que, segons el PSC, representa la importància de l'estabilitat per garantir les inversions que generen ocupació. Per exemple, el projecte d'IKEA a Salt és una necessitat, van considerar des del PSC, per com pot corregir la taxa d'atur enquistat que ha generat la crisi i exemplifica la importància capital de l'estabilitat i tranquil·litat que es plantegen les empreses per establir-se en un espai.