El candidat número dos de la llista de Junts per Catalunya (JxCat), Jordi Sànchez, va intervenir a l'acte central de la campanya amb un missatge gravat d'àudio. L'expresident de l'ANC va assegurar que l'únic «adversari polític» a les eleccions del 21-D no són ni els candidats de Cs, PSC i PPC, Inés Arrimadas, Miquel Iceta i Xavier García Albiol -respectivament-, sinó el president espanyol, Mariano Rajoy. Segons va afirmar Sànchez, «l'única victòria que Rajoy no podrà amagar ni manipular és la del president Puigdemont», unes paraules que es van endur una gran ovació al pavelló d'esports de la Vall d'Hebron, ple amb més de 3.000 persones. El número dos de JxCat, empresonat a Estremera des de fa dos mesos, va demanar que «no es doni l'esquena» a Puigdemont, i va exigir a Rajoy que tregui «les seves mans brutes» del Govern de la Generalitat.

En la primera intervenció de Sànchez en campanya, l'expresident de l'ANC va demanar el vot per JxCat perquè la victòria de la llista de Puigdemont permetrà que Catalunya «avanci». Tal com va asseverar, que JxCat s'imposi el 21-D «és a tocar dels dits». Des de la presó, Sànchez va constatar que si la seva candidatura guanya buscarà «acords» per governar en benefici de tothom, i perquè Catalunya sigui independent.

«Si guanyem em comprometo a seguir treballant per fer que aquest país sigui just, pròsper, solidari i lliure, el vot per JxCat és el de la nostra dignitat com a país», va concloure. El públic que va omplir el pavelló de la Vall d'Hebron va esclatar en aplaudiments en escoltar les primeres paraules de Sànchez des que es troba empresonat. A banda dels candidats de JxCat i l'equip de campanya, inclosos els consellers destituïts Jordi Turull i Josep Rull, a primera fila hi havia la direcció del PDeCAT, l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i la consellera també destituïda Meritxell Borràs, a més de l'expresident del grup parlamentari de JxSí Lluís Corominas.

Per part seva, el president de la Generalitat destituït, Carles Puigdemont, va fer una crida al votant sobiranista, que es disputa amb ERC i CUP, a actuar el 21-D amb «mentalitat d'Estat» i va avisar que votar «en clau de partit desvia del que està en joc» als comicis.

El número 1 de la llista de Junts per Catalunya va intervenir a través de videoconferència per transmetre que el 21 de desembre cal escollir entre «aplanar el camí» al president del Govern central després de l'aplicació del 155, o «continuar desplegant la república» catalana. En aquest context, va destacar que el 21-D es pot anar a votar amb «mentalitat d'autonomia derrotada, vençuda i resignada o anar amb mentalitat d'Estat». I en aquest sentit, va destacar que «votar en clau de partit és legítim però ens desvia del que està en joc aquestes eleccions», en un missatge velat a ERC.

El candidat va emfatitzar que «la victòria de JxCat és la que garanteix que els presos surtin de la presó -encara estan tancats Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Oriol Junqueras-, que els que estem fora puguem tornar -el propi Puigdemont, Clara Ponsatí, Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig- i un futur per al conjunt del país».

Puigdemont va reclamar que hi hagi «confiança» entre els sobiranistes, amb la qual «sens dubte derrotarem Rajoy i els seus candidats Inés Arrimadas, Miquel Iceta i Xavier García Albiol». «El poble de Catalunya no deixarà que ni Rajoy ni el 155 diguin qui ha de ser el president de Catalunya», va afegir el candidat, que va destacar que a partir del dia 22 de desembre cal «mantenir-se dret i no de genolls».

«Expulsar la por»

En el seu discurs, l'expresident de la Generalitat va fer una crida a «expulsar la por que la banda del 155 ha volgut que planegi sobre els nostres carrers, escoles, administracions i mitjans de comunicació públics».

Per part seva, Turull va destacar que de cara a la investidura després de les eleccions del 21-D «no hi ha pla B, només hi ha pla A», que és que Carles Puigdemont sigui el «president» de la Generalitat. El conseller destituït pel Govern central va augurar que els que confien en allò que indiquen les enquestes tindran un «ensurt» el dia de les eleccions, perquè segons el seu parer «no tenen ni idea» dela corrent de suport a Puigdemont.

Segons Turull, «la pitjor derrota» per al president del Govern central és que «tota la cort mediàtica de 155» hagi de sortir la nit electoral a «dir que Puigdemont ha guanyat». El conseller destituït, a més, va demanar el vot per a Junts per Catalunya perquè és «garantia» que hi hagi «majoria independentista».