Els cinc primers candidats de la CUP-CC per Girona van signar un codi ètic a favor de la transparència i per la no professionalització de la política. Recull propostes com la limitació de mandats (màxim una legislatura), de sou (sou brut 2,8 vegades el SMI), la renúncia a regals i privilegis o no duplicitat de càrrecs. Tampoc demanen crèdits als bancs i per finançar aquesta campanya han iniciat un projecte de micromecenatge.

Davant la seu del PP gironí, la CUP va voler posar de manifest les diferències a l'hora de plantejar l'activitat política. «Mentre uns veuen la política com una manera d'enriquir-se a nivell personal, nosaltres ho entenem com un compromís amb la ciutadania», va dir la cap de llista Natàlia Sànchez recordant que «alguns candidats de partits que s'autoanomenen d'esquerres porten tota la vida cobrant sous desorbitats» i «la CUP ha vingut a fer política i no a viure de la política».

Daniel Cornellà, número 2 de la CUP per Girona, va afegir que «materialitzar una República catalana a la pròxima legislatura serà la millor manera per acabar amb un sistema polític espanyol corromput per totes bandes».