Què el preocupa de les comarques de Girona?

Són tantes les necessitats de la nostra província, que nosaltres proposarem fer un pla estratègic.

No piqui tan alt, que després potser no hi ha diners.

No és qüestió que hi hagi o no hi hagi diners. A vegades els diners hi són, però hi ha una mala gestió que atura la inversió. Un exemple és l´hospital de Blanes, amb dos quiròfans aprovats i amb els diners a punt, però la irresponsabilitat d´un govern que només pensava en el camí d´Ítaca ha fet que no s´hagin licitat.

Ja que parla d´hospitals, què passa amb el nou Trueta?

El nou Trueta ja ens deien que era una realitat en l´època de Boi Ruiz i el tripartit. Ara es discuteix la seva ubicació, quan el que interessa és saber quins serveis tindrà, quins professionals hi haurà i quina qualitat sanitària oferirà. Hem de fer com qualsevol empresa: primer marcar l´objectiu i després el camí per assolir-lo. O les ambulàncies pediàtriques.

Un tema que fa uns mesos va estar de trista actualitat.

Perquè mentre el senyor Romeva es gastava 127.000 euros en un viatge on el va rebre només l´extrema dreta, aquí moria un nen a Blanes per manca d´una ambulància que en costa 47.000.

Més enllà de la sanitat, vostè s´ha caracteritzat per ser força crític amb l´escola catalana.

És que no volem escoles que adoctrinin. Volem escoles que ensenyin a pensar, no que diguin als nostres fills què han de pensar . No volem a les escoles ni estelades ni llibres de text que incorporin segons què. Deixem que els nens siguin nens, i els adults treballem per una escola de qualitat. I els barracons? Catalunya és la comunitat líder en barracons a les escoles. Què feia la consellera d´educació quan en una escola de Salt s´havia de treure els nens dels barracons, perquè feia massa calor i s´ofegaven? Potser estava preocupada pel procés, com tot el govern, deixant de banda la responsabilitat de les seves funcions.