El candidat del PP a les eleccions del 21-D, Xavier García Albiol, va assegurar ahir que el 21-D no només està en joc el govern de la Generalitat sinó «segurament també l'estabilitat a Espanya», i va celebrar que el Govern de l'Estat hagi «posat ordre» als departaments de la Generalitat i hagi tancat el Diplocat. Albiol va afirmar que la seva formació treballa per «tornar la normalitat social» a Catalunya i posar punt i final a la «divisió» i «l'enfrontament constant» que ha generat -segons va dir- el procés independentista.

Segons el candidat del PP, cal que Catalunya disposi d'un «govern de tothom», però per fer-ho cal un PP fort al Parlament. En aquest sentit, va demanar un cop més als unionistes que apostin pel PP, alertant que a demarcacions com a Girona «ens estem jugant quelcom més que el vot al PP: una alternativa que si no va al PP passa a la CUP i ERC» pels «capricis de la llei electoral». «Votar determinats partits en aquest moment pot significar restar un diputat al PP i donar-lo no al partit votat, sinó a la CUP», va dir.

Dos anys de «tirania»

Per la seva banda, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va qualificar de «malson» els últims dos anys de «tirania» per part d'un govern de la Generalitat que «ha abusat del poder» i que ha «mentit» i «enganyat» els catalans. «Hem tingut un govern de dictadura i de tirania dels que han volgut imposar les seves idees donant l'esquena a la mitat dels catalans i perjudicant tothom», va afirmar, instant de nou els votants constitucionalistes a votar el PP perquè -segons va afirmar- l'últim diputat de la demarcació de Girona estarà en disputa entre el PP, ERC i la CUP.

La cap de llista del PPC a la demarcació de Girona, Maria Àngels Olmedo, també va prendre la paraula per demanar el vot de «tots els catalans que també se senten espanyols i que van sortir al carrer per dir que Catalunya també». «Per tenir un Nadal en família i alegre cal superar el procés», va dir Olmedo, que va afirmar que la recuperació de la «normalitat» és vital per a un «Nadal en pau».