Ciutadans ha apel·lat avui als indecisos i als votants del PSC "decebuts" a concentrar el vot en la formació taronja, no només perquè hi hagi un "canvi" a Catalunya que superi l'etapa nacionalista, sinó també per "assegurar l'acord" entre formacions constitucionalistes.

A quatre dies de les eleccions catalanes del 21 de desembre i en la recta final de campanya, Cs ha celebrat el seu acte central a la Fira de l'Hospitalet de Llobregat, un acte multitudinari que ha reunit unes cinc mil persones, segons la formació taronja.

Durant l'acte, la candidata a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, i el líder del partit, Albert Rivera han intensificat les crides dels últims dies apel·lant de nou als indecisos i als votants del PSC "decebuts", perquè la victòria a les eleccions pot dependre "d'un grapat de vots": "Que ningú es quedi a casa en aquest moment tan rellevant", han demanat.

Tant Arrimadas com Rivera han defensat que el vot a Ciutadans representa el "canvi" real per obrir una nova etapa, en la que Catalunya "torni a aixecar-se" i "comenci la remuntada al nacionalisme" dels últims quaranta anys.

"Necessitem una nova etapa política per a tots els catalans, on els problemes reals estiguin al centre de la política, i que la política es faci pensant en les persones i no en els territoris", ha puntualitzat Arrimadas.

Però, a més, Rivera ha situat el vot a la formació taronja com l'"únic" que pot assegurar un "acord" entre les formacions constitucionalistes -amb socialistes i populars-, perquè els vots al PSC "no se sap on aniran", ha dit en al·lusió als anteriors governs tripartits.

En aquest sentit, Rivera s'ha dirigit explícitament als quals "dubten aquests dies" entre Cs, que és el vot "nítid", "clar", "segur" i "fiable", o els "vells partits" com el PSC, que "es van oblidar de molts catalans" al pactar amb ERC, que es decantin pel partit taronja.

"Si voten al PSC, el seu vot no saben on anirà. Si volen un acord entre Ciutadans i el PSC, l'única possibilitat que hi hagi un acord és votant a Ciutadans", ha argumentat Rivera.

Arrimadas, a més, ha esgrimit que la formació taronja és l'"únic vot guanyador al sobiranisme": "Ciutadans és l'únic partit capaç de guanyar a ERC, a Junqueras i a Puigdemont", ha clamat la presidenciable, i ha garantit que si Ciutadans governa "no us decebré i estarem a l'altura de les circumstàncies. No us penedireu".

El president del partit ha carregat contra els "reaccionaris", contra els que van donar un "cop a la democràcia", i davant aquests ha reivindicat que la "munició dels demòcrates" és el "vot, l'urna, la victòria".

Rivera ha subratllat que Ciutadans, quan va néixer fa onze anys, "va ser la llavor que ha donat un projecte per a Catalunya que pot guanyar" ara al nacionalisme i el partit que "ha trencat el trencat el silenci".

"Amb Ciutadans es va acabar la por a la superioritat moral del nacionalisme, el demanar perdó per sentir-se catalans, espanyols i europeus. Els guanyarem i obrirem una nova etapa a Catalunya". (...). "Sí es pot, sí es pot" guanyar les eleccions, ha dit parafrasejant l'eslògan de Podem.