El número sis de la candidatura de Junts per Catalunya (JxCAT), Josep Rull, i el número cinc d'ERC, Carles Mundó, han retret al candidat del PPC, Xavier García Albiol, l'empresonament de membres del govern destituït per motius polítics.

Durant el debat de 'La Sexta', Mundó ha dit que se'ls va enviar a la presó "perquè no molestin durant la campanya electoral" i no es poguessin explicar als ciutadans. Rull ha defensat que en cap moment van impulsar cap acció violenta per imposar les seves idees, del que ha dit que se'ls acusa.

Albiol els ha contestat que "avorreix" sentir-los dir que estan a la presó per ser independentistes i ha considerat que si hi han estat o hi són alguns encara és per haver intentat "un cop d'Estat".

El popular ha defensat que la democràcia a l'Estat espanyol és "exemplar" i que existeix la separació de poders, motiu pel qual ha dit que quan la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, deia que s'havia escapçat l'independentisme estava parlant d'"escapçament polític".