En un acte celebrat ahir a Mataró, ERC va carregar contra l'exministre del PSOE, Josep Borrell, per «mofar-se del nostre company i candidat a la presidència» en fer comentaris sobre l'empresonament d'Oriol Junqueras.

En declaracions fetes dissabte, el socialista va afirmar que calia «desinfectar la societat catalana». Davant d'això, el diputat Gabriel Rufián va replicar-li que «el millor desinfectant és la calç viva», fent referència a les pràctiques del grup terrorista GAL (que va ser vinculat amb el PSOE).

D'altra banda, el dirigent de Demòcrates i candidat a la llista d'ERC, Antoni Castellà, va qualificar Josep Borrell de «miserable», i li va advertir que dir que cal desinfectar «perquè no quedin independentistes és pur feixisme».

Finalment, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va agrair a Soraya Sáenz de Santamaría que «confirmés que no hi ha separació de poders a Espanya i que hi ha presos polítics» al defensar haver «escapçat» els partits independentistes. Finalment, també va dir que molts catalans se sentin «tristos» perquè «avui hi ha persones innocents, bona gent, a la presó per les seves idees i per complir un mandat dels ciutadans».