La cap de llista de Junts per Catalunya a Girona, Gemma Geis, va afirmar ahir que «el 21 de desembre hem de ser responsables amb el nostre vot, perquè sinó pot ser el més car de la nostra història». En un acte electoral a Ripoll, juntament amb el número 4 de la candidatura per Barcelona, el conseller Jordi Turull, i el número 6 de la llista per Girona, Jordi Munell, Geis va recordar que aquestes eleccions van de «reconèixer i restablir les nostres institucions i govern». «No és el moment de les ambigüitats, és el moment de votar clar i votar clar és votar el president Puigdemont», va destacar.

Geis va assenyalar que el focus dels mitjans internacionals «estarà posat en el que faci la candidatura de Junts per Catalunya i en el suport que obtingui el president Puigdemont». D'altra banda, també va remarcar que «crear és resistir la República i resistir és crear la República».

En la seva intervenció, Turull va subratllar que l'objectiu de la llista de Junts per Catalunya és «restituir el mateix govern d'abans del 155». «Si no ho fem així, ens el tornaran a aplicar tots els cops que vulguin. No tenim cap altre candidat a president que no sigui Puigdemont, igual que no tenim cap altre candidat a vicepresident que no sigui Junqueras», va garantir.

Turull, que va fer al·lusió al moment excepcional que viu el país, va posar com a exemple que mai hagués imaginat fer campanya electoral juntament amb l'exconsellera socialista Marina Geli, que va en la llista de Puigdemont en un lloc simbòlic.