El número 2 d'Esquerra Republicana per Girona, Roger Torrent, va denunciar ahir en un acte de campanya a Ripoll que les paraules de la vicepresidenta del govern, Soraya Saénz de Santamaria, sobre «escapçar» l'independentisme «són imperdonables» i, va afegir que «demostren que la separació de poders a l'Estat espanyol és inexistent».

Torrent va mostrar-se confiat en la victòria d'ERC: «Esquerra guanyarà el 21-D, tot i que des del bloc del 155 ja reconeixen que tenen l'Oriol Junqueras a la presó per adulterar les eleccions». Torrent va fer referència així a les declaracions de Sáenz de Santamaria en què presumia d'haver «escapçat» els líders d'Esquerra Republicana i Junts per Catalunya.

El candidat republicà va plantejar el sentit d'aquestes eleccions, asegurant que «el 21-D va d'avalar el 155 o parar-los els peus. Entre altres mesures, volen eliminar l'actual model de l'escola catalana, TV3 o Mossos d'Esquadra», va explicar, i va afegir que «a partir del 22-D hem de ser el més forts possibles i estem obligats a entendre'ns amb la resta de partits independentistes i demòcrates». «Només així derrotarem els del 155 i podrem alliberar els presos polítics», va reblar.

Finalment, Torrent va al·legar que «fer República vol dir fer polítiques per a les persones». «Es tracta de fer polítiques perquè la gent arribi a final de mes. Polítiques que evitin que la gent passi fred a l'hivern. I per enfortir la República hem d'eixamplar la base social», va concloure.