El candidat de la CUP Vidal Aragonés, número 3 per Barcelona, va avisar que la solidaritat amb els presos no significarà en cap cas obviar la via unilateral per a l'aplicació de la República. Aragonés va insistir que l'opció d'acord bilateral amb l'Estat és impossible: «Ens agradaria, però amb qui podem negociar?», es va preguntar. Si des de l'independentisme es generen» dubtes» sobre la unilateralitat «la dreta espanyola ens arrossegarà com a poble i ens denigrarà com a classe», va afegir.

D'altra banda, la CUP va continuar desplegant els «Decrets de la Dignitat» per detallar la seva proposta social. Aragonés va afegir que el conjunt de propostes, com la creació d'una única xarxa pública de serveis sanitaris i ensenyament o l'expropiació «immediata» dels pisos buits dels blancs es finançarà amb una nova fiscalitat, també orientada a beneficiar la classe treballadors. La proposta passa per augmentar l'IRPF a les rendes superiors als 60.0000 euros i rebaixar l'impost a qui cobra menys de 15.000 euros anuals.

En paral·lel, des de Celrà, la CUP-Crida Constituent va reivindicar la seva tasca municipalista per exemplificar «la manera de fer política transparent i participativa i les polítiques de garantia social» que defensarà a partir del 21-D.

En una roda de premsa davant de l'Ajuntament de Celrà, van destacar que «la fermesa i la coherència demostrada pels càrrecs municipals de la CUP és un aval a l'hora de garantir una República efectiva i al servei de la gent».

L'alcalde de Celrà i número 2 de la candidatura, Dani Cornellà, va reivindicar les polítiques de transformació dels governs gironins de la CUP en matèries com la participació ciutadana, la promoció de les energies netes o el combat contra la pobresa energètica, entre d'altres. «Davant la suspensió de lleis socials per part del TC i les imposicions de l'Estat contra els nostres pobles, hem municipalitzat serveis i hem posat per davant els drets de la gent», va exposar.