El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va prometre ahir des de Barcelona que el seu partit, el PP, seguirà «al seu lloc» amb la mateixa posició a Catalunya i va demanar als que li donen suport que ho segueixin fent malgrat les decisions «difícils» preses, perquè «parlar és molt fàcil, però decidir no ho és tant». Rajoy va reivindicar així la seva gestió de la crisi independentista i la seva decisió d'aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

El líder del PP va demanar no fixar-se en els «greuges» als quals, en la seva opinió, recorren sempre els nacionalistes i va insistir en la necessitat que els resultats del 21 de desembre permetin «treure tensió» i retornar a la normalitat, perquè la gent «pugui fer la seva vida» sense ser «assetjats per ningú».

Entendre's amb Espanya

Rajoy, a més, va advertir que és «fonamental» un govern de la Generalitat que sigui «capaç d'entendre's amb el d'Espanya» i que no es negui a participar en els principals fòrums de debat que afecten les comunitats autònomes, com la conferència de presidents, a l'última cita de la qual no va assistir Carles Puigdemont. «No hi ha no cap raó política ni somni que pugui servir de disculpa quan es tracten coses que importen a la gent», va recalcar.