La cap de llista republicana per Girona, Dolors Bassa, va tancar ahir la campanya tot demanant el vot pels republicans perquè, segons va indicar, són «l'única opció d'aturar el bloc del 155 liderats per Ciutadans». Bassa va assegurar que el 21-D cal «rebentar les urnes o ens arrasaran el país i desmantellaran els consensos bàsics que hem construït en els darrers anys». Segons la consellera cessada, ERC «és la garantia de continuar construint la República social, justa i integradora que ens mereixem».

«Indignació, orgull i esperança»

«Sento indignació, orgull i esperança», va indicar la candidata gironina. «Indignació per la injustícia que estem patint, orgull per la bona feina de la gent d'Esquerra i esperança perquè guanyarem», va afegir.

L'exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies va reivindicar la tasca feta per ERC al Govern català, tot posant com a exemples la Renda Garantia de Ciutadania, «que ara amb el 155 tenen paralitzada». En aquest sentit, va assegurar que «només amb la victòria d'Esquerra el 21-D serem capaços de continuar amb la construcció de la República i desbloqujear les 47 lleis que ens han tombat en els darrers dos anys».