El PSC va fer ahir una última crida a donar-los suport amb un vot a favor de les comarques gironines i a favor de l'única alternativa possible de l'esquerra social que representa el candidat Miquel Iceta. A més, van apel·lar els «votants de CiU de sempre», del catalanisme no independentista, perquè se sumin a la llista transversal que «representa» el PSC.

Així ho van explicar el cap de llista per Girona, Rafel Bruguera, la número dos Montserrat Surroca (d'Units per Avançar) i el número tres de la llista Pere Casellas.

Bruguera va valorar que han fet una campanya «en positiu» i que han posat sobre la taula la recuperació de les polítiques socials, l'estabilització política per recuperar la confiança empresarial i afavorir la productivitat i el desenvolupament econòmic; i afrontar les reformes possibles i necessàries per millorar l'autogovern i el finançament de Catalunya i engegar la reforma federal de l'Estat.

El candidat gironí va insistir que «encara avui cap dels altres partits» gironins ha descobert si té un programa específic per a la demarcació i va recordar que el PSC té sis grans línies: l'aeroport, els ports de Palamós i Roses, l'hospital Trueta, la UdG i el Parc Científic, l'estació intermodal de Vilamalla, i una inversió en turisme que compensi la del BCN World

Finalment, Bruguera va afirmar que el vot a Iceta és «un doble vot», «l'únic de l'esquerra social que vol avançar en la lluita per les desigualtats i l'únic vot útil del catalanisme no independentista».

Abans, Surroca havia demanat obrir una «nova etapa» que s'allunyi de «l'immobilisme i el rupturisme», uns extrems que «s'estan retroalimentant» i que «només ens poden portar pel camí del desastre». Així, va apel·lar als «votants de CiU» i al catalanisme «de sempre» que volen un «canvi de rumb» perquè apostin per la candidatura «transversal» que representa el PSC. «Els votants de CiU de sempre tenen la millor alternativa per sortir del cul de sac», va afegir després de recordar que Iceta és capaç «d'arribar a acords i consensos» i que representa la millor «alternativa davant l'enfrontament».