La «batalla» que suposa la campanya electoral no s'ha lliurat només en el terreny dels mítings, sinó que els candidats també han utilitzat les xarxes socials. Twitter és una de les eines que més han fet servir per comunicar-se amb els seguidors i enviar els missatges electorals, però no tothom ho ha fet amb la mateixa intensitat.

Una anàlisi simplificada de l'activitat dels comptes dels candidats gironins (no s'ha tingut en compte l'impacte que han tingut els seus «tuits» ni s'ha entrat a valorar quins han estat els més citats o valorats pels usuaris de la xarxa) deixa com a resultat que Gemma Geis (JxCat) i Jean Castel (Cs) són els que més han publicat directament («tuitejat»), mentre que Maria Àngels Olmedo (PPC) i Natàlia Sànchez (CUP) són les que més han compartit missatges d'altres comptes i usuaris («retuitejat) mentre que Rafel Bruguera (PSC) és el que menys activitat ha tingut.

Geis ha estat una de les noves cares que han sorgit amb Junts per Catalunya (JxCat) i ha viscut un creixement de seguidors fins a tenir-ne uns 2.500. En els 15 dies de campanya, del 5 al 19 de desembre, ha fet 50 tuits, amb una mitjana de 3 al dia, una xifra molt similar a la de Castel (48 tuits), que disposa d'uns 3.200 seguidors. El missatge de Geis més compartit (1.333 retuits, 3.341 m'agrada i 154 comentaris) va ser el 8 de desembre, on compartia un vídeo amb Puigdemont des de Brussel·les.

El missatge més compartit del candidat taronja va ser el mateix dia, amb 76 retuits, 127 m'agrada i 23 comentaris d'una trobada amb el portaveu de Cs al Congrés, Juan Carlos Girauta. Castel també ha fet fins a 190 retuits (el tercer que més n'ha fet), sobretot de comptes o membres del partit, amb una mitjana de 13 al dia.

La candidata de la CUP, Natàlia Sànchez, amb uns 3.100 seguidors a Twitter, és la tercera que més ha tuitejat (35, amb una mitjana de poc més de 2 al dia) i la segona que més ha compartit missatges d'altres usuaris i comptes (225 retuits, uns 15 al dia), també la majoria de comptes i usuaris del partit. Alhora, el 8 de desembre també va escriure un dels missatges que més es van compartir: 74 retuits, 146 m'agrada i 9 comentaris, en què citava el candidat dels comuns, Xavier Domènech, per dir-li que «l'única clau que teniu és la que tanca el pany del règim del 78 en contra de la voluntat popular de l'1 d'octubre».

El candidat dels comuns, Llorenç Planagumà (uns 1.390 seguidors) és el quart que més ha escrit: 30 tuits i 2 al dia. Ha fet 105 retuits (7 al dia) i un dels missatges que més es va compartir va ser el 6 de desembre (63 retuits, 49 m'agrada i 14 comentaris) on escrivia sobre els objectius de la candidatura.

Per la seva part, la candidata del PPC, amb 362 seguidors a Twitter, és la cinquena que més ha tuitejat (25, amb una mitjana de 1,6 al dia) i la que de llarg més ha retuitejat (425 retuits, 28,3 al dia) això sí, gairebé tots de comptes i membres del partit. El 6 de desembre escrivia un dels tuits més compartits (26 retuits, 25 m'agrada i 5 comentaris, d'una visita a Banyoles).

Mentrestant, la cap de llista d'ERC, Dolors Bassa, la que més seguidors té (27.900) ha escrit en aquests 15 dies una vintena de tuits (1,3 al dia). El més compartit va ser el del primer acte de campanya, el 5 de desembre, el primer en què va participar i just l'endemà de sortir de la presó, on va passar 33 dies. El missatge acumula 664 retuits, 3.400 m'agrada i 84 comentaris. Bassa també ha retuitejat 94 missatges (uns 6 al dia).

Finalment, el candidat del PSC Rafel Bruguera és el que menys ha utilitzat Twitter. En 15 dies ha escrit només 1 tuit (el dia 11 de desembre, on deia que era amb Miquel Iceta i Ángel Gabilondo) i que va tenir 3 retuits, 7 m'agrada i 8 comentaris. Bruguera, amb 839 seguidors a compte d'aquesta xarxa social Twitter, ha fet 11 retuits durant la campanya, és a dir, amb menys d'una compartició al dia.