La candidata de Ciutadans al 21 de desembre, Inés Arrimadas, va afirmar que els catalans han votat a les eleccions catalanes per la «unió», la «convivència» i la «solidaritat», si bé les tres candidatures independentistes han revalidat la seva majoria absoluta.

Al costat del president del seu partit, Albert Rivera, Arrimadas va ressaltat que «ha quedat més clar que la majoria social dels catalans està a favor de la unió», de manera que els independentistes «mai més podran parlar en nom de tota Catalunya».

La candidata de Ciutadans va celebrar ahir a la nit la victòria a les eleccions al Parlament i davant dels simpatitzants que es van desplaçar fins a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona, va agrair els més d'1.100.000 vots que ha tingut el partit taronja.

«Per primera vegada, a Catalunya, ha guanyat un partit constitucionalista», va manifestar Inés Arrimadas eufòrica, que va afegir que «ja se sabia que el procés no tenia futur» i que amb els resultats «ha quedat més clar que no representa un futur per a tots els catalans».

«Avui, un milió cent mil valents han llançat un missatge al món. I és que la majoria social a Catalunya se sent catalana, se sent espanyola, se sent europea i seguirà sent-ho. Hem apostat per la unió de tots els catalans», va celebrar la candidata, que va enumerar diverses ciutats on la seva formació s'ha posicionat com la força més votada en aquests comicis celebrats en dia laborable.

«Les deu ciutats més poblades de Catalunya, avui són taronges», va reblar la presidenciable del partit més votat, que mentre parlava davant dels seus seguidors va aconseguir un escó a Tarragona arrabassant-lo al Partit Popular, el que va desfermar encara més l'entusiasme.

Entre crits de «oeoeoe», « campeones», «jo sóc espanyol, espanyol» o «presidenta» per part dels seus simpatitzants, Arrimadas va criticar els partits que, a més de «saltar-se les lleis» han mantingut 40 anys una llei electoral que dona més escons a qui té menys vots i va assegurar que seguirà lluitant per «la convivència, el sentit comú i una Catalunya per a tots els catalans».

Dirigint-se als independentistes, a més, la cap de llista del grup taronja va assegurar que «el govern dels partits separatistes ha perdut les eleccions: han perdut vots, han perdut escons i han perdut força».

«Normalitat democràtica»

Una estona abans de confirmar-se la victòria taronja, quan es van tancar els col·legis electorals, el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, va voler destacar la «normalitat democràtica» amb la qual s'havia desenvolupat la jornada electoral, així com les dades de participació i va percebre «ganes de canvi» a Catalunya.

En una roda de premsa a la seu electoral de Ciutadans, Villegas aa aplaur «la normalitat democràtica» de la jornada d'ahir, ja que al seu parer es plantejava «complicada, tensa i polaritzada», així com les dades provisionals de participació, que auguraven «un rècord històric en unes eleccions autonòmiques.

A l'espera de l'escrutini oficial, Villegas va afirmar percebre «moltes ganes de canvi» durant tot el dia, i va confiar que aquestes es confirarien amb els resultats de les eleccions. El dirigent de Ciutadans, en aquest sentit, es va voler mostrar prudent amb l'enquesta del grup Godó que atorgava la victòria a la formació constitucionalista, encara que va assenyalar que si es convertien en la primera força a Catalunya «seria un resultat espectacular».

Villegas, d'altra banda, va afirmar que aquestes eleccions són «molt importants» no només per a Catalunya, també per a Espanya i per a Europa.