Les eleccions han deixat un mapa de Catalunya dividit clarament en dos colors: l'independentisme ha guanyat a les províncies de Girona i de Lleida -en els dos casos, amb Junts per Catalunya al capdavant-, mentre que Ciutadans s'ha imposat a Barcelona -clau per la seva victòria a Catalunya- i Tarragona. La formació taronja, a més, ha aconseguit imposar-se a tres de les quatre capitals: Barcelona, Lleida i Tarragona ciutat. Aquests resultats s'han obtingut amb una participació històrica, que s'ha acostat al 82%. La xifra suposa un augment de més de sis punts respecte al 2015, quan ja s'havia assolit un històric 74,95% de participació.

barcelona

El «cinturó roig» de Barcelona s'ha tenyit de taronja i Ciutadans s'ha imposat a la província més poblada de Catalunya, la que escull 85 diputats i que per tant és determinant en la formació del Parlament. El partit d'Inés Arrimadas hi ha obtingut 24 representants, mentre que ERC ha estat segona força, amb 18. Junts per Catalunya s'ha situat en tercera posició, amb 17, mentre que el PSC ha sumat 13 representants. Catalunya en Comú Podem ha obtingut set diputats, mentre que el PP i la CUP n'han aconseguit tres cadascun.

tarragona

Ciutadans s'ha situat com a primera força a les comarques de Tarragona amb cinc diputats, tot i que ha empatat amb ERC, que ha obtingut els mateixos. Tot seguit s'ha situat JxCat, que ha aconseguit quatre representants, mentre que el PSC n'ha sumat dos, Catalunya en Comú Podem un -l'únic que han obtingut fora de Barcelona- i el PP un altre. La CUP, en canvi, ha quedat fora de l'hemicicle en aquesta demarcació. En total, doncs, les forces independentistes han sumat 9 diputats dels 18 diputats tarragonins.

LLEIDA

Victòria incontestable de l'independentisme a les comarques de Ponent, on la llista de Puigdemont ha obtingut sis diputats i Esquerra cinc, de manera que sumen 11 dels 15 diputats que hi havia en joc. Pel que fa al bloc constitucionalista, el més ben posicionat ha estat Ciutadans, que ha obtingut tres representants, mentre que el PSC ha aconseguit mantenir el que tenia. En canvi, la CUP, el PP i els comuns s'han quedat sense representació a les terres de Lleida.