A la seu del Partit Popular es respirava preocupació. Durant la nit d'ahir s'hi van congregar els candidats i alguns simpatitzants per seguir l'escrutini en directe i veure quins serien els resultats que els presentaven les noves eleccions. Si a les que es van dur a terme el 2015 el PP gironí va passar de tenir dos diputats a aconseguir-ne només un, la situació d'aquest any ha estat encara pitjor.

Des del 2010 la representació d'aquest partit ha anat baixant de manera progressiva, i malgrat un total d'11.423 gironins (que suposen un 2,82% dels vots) van optar per escollir aquesta candidatura durant la jornada d'ahir, en aquestes eleccions els populars gironins no han aconseguit enviar a ningú al Parlament a representar-los.

La cap de llista per Girona, la figuerenca Ma Àngels Olmedo, va valorar els resultats en clau negativa, ja que va admetre que no eren «massa bons» i que en un principi «no s'ho esperaven».

Olmedo va admetre que molt probablement - sense haver dut a terme encara les anàlisis finals - el seu descens podia haver estat fruit de la pujada de Ciutadans, tant a les comarques gironines, com a tot Catalunya.

Malgrat els resultats poc confortants, la cap de llista dels populars va voler donar a les gràcies «a tota aquella gent que ha confiat en nosaltres» i va prometre que des del seu partit «es seguiria treballant per Girona tal com s'ha fet fins ara».