Si una cosa té C's és que els missatges del partit no pateixen alteracions si l'explica el seu president, Albert Rivera, el regidor i candidat al Senat, Hector Amelló o un militant que encara no té càrrec però aspira a ser Diputat del Congrés, Fernando Fernández de Castro. La idea principal és que es tracta d'un partit d'"unió i canvi", i aquest passa fonamentalment per fer una "segona transició" consistent en liquidar diversos organismes de l'administració com el Senat o les Diputacions i convertir els Consells Comarcals en consells d'alcaldes que prescindeixen de l'estructura política actual. Així ho acaba de fer saber el partit a Girona en l'acte de presentació del seu programa electoral per al 20 de desembre.

Els candidats al Congrés i el Senat, acompanyats del diputat al Parlament, Jean Castel, han exposat les línies mestres del seu programa confiant també en treure representació a la província, atesos els resultats que els donen a les darreres enquestes. Perseguir la corrupció; acabar amb les successives lleis educatives i incloure l'anglès com assignatura obligatòria, ampliar el permís de paternitat a 28 setmanes, la rebaixa de l'iva i de l'irpf i l'elaboració d'un contracte laboral únic són alguns dels eixos que han subratllat en l'acte de presentació.

La supressió d'organismes polítics ha centrat bona part de la intervenció del candidat al Senat, que ja ha dit que demanarà la seva clausura tan bon punt hagi assumit l'acta. La idea és que la càmera alta es converteixi en un Consell d'Estat configurat per tots els presidents autonòmics en comptes de l'"actual cementiri d'elefants".

En matèria gironina, C's ha defensat el corredor mediterrani i convertir el parc tecnològic en un model similar als centre d'I+D+i del País Basc que són rentables i proporcionen llocs de treball.