Nascuda a Blanes i graduada en enginyeria informàtica a la UdG, és la presidenta provincial de Noves Generacions del PPC a Girona. Va ser nomenada millor oradora de la lliga universitària de debat Xarxa Vives

Què n'hem de fer del Senat?

Primer de tot tornar-li la importància que ha de tenir. És una representació territorial que ha quedat amagada darrere les decisions que es prenen al Congrés. Però no suprimir-lo, ni molt ?menys, sinó renovar-lo i donar-li més força.

Com acabarà el conflicte entre Catalunya i Espanya?

Hi va haver unes eleccions el setembre en què la majoria de catalans van dir que no volen la independència. Per tant si nosaltres continuem al govern, continuarem fent el que hem fet fins ara, que és posar sobre la taula que el futur de Catalunya es decideix entre tots els espanyols.

Troba gent que la mira malament quan sap que és militant i dirigent del PP?

Sí, m'he trobat mirades, comentaris... Suposo que per la meva edat encara ho noto més, perquè em relaciono amb gent jove. Més d'una vegada he sentit que deien referint-se a mi "mira, aquesta és la noia del PP". Fins i tot m'han arribat a preguntar si parlo català. En aquest sentit he tingut trobades bastant... curioses.

Cap on va Catalunya?

Ara mateix va per una deriva molt, molt gran. A Catalunya ningú porta el timó, cadascú estira pel seu costat. Catalunya va perduda. Necessita un govern fort i responsable, o anirem perdent empreses i augmentant deute. O sigui, anirem cap a un camí sense sortida.

Deia Fernández Díaz aquest dia referint-se al conflicte català que, excepte la qüestió territorial, tot es pot discutir.

Efectivament, és així. Si es posen els temes sobre la taula, sense pressions per part de ningú, tot es pot parlar... De la mateixa manera que nosaltres estem disposats a parlar de la reforma de la Constitució, es pot parlar de tot. Però el conflicte territorial, no. Això no es pot negociar. La política és diàleg. Amb diàleg es pot arribar a tot arreu, però en un diàleg no es poden acceptar les pressions de l'altra part. Mentre hi hagi una part que en lloc de diàleg el que vulgui sigui imposar sobre la taula la seva opció, així no es pot parlar.

El model de finançament català es podria discutir?

El pacte fiscal també. Però no el que vulgui una part, sinó el que s'acordi. El problema del debat sobre el model de finançament és qui l'obre, quan l'obre i sobre què l'obrim. Però bé, com li deia abans, excepte del model territorial de tot es pot parlar.

Quina serà la seva tasca a Madrid si surt elegida senadora?

Sobretot representar la província de Girona. Deixar clar quines són les seves mancances, els seus problemes, i des de les competències del Senat lluitar perquè arribin les solucions. Miraré que tots els gironins tinguin la seva veu representada al Senat.