El cap de llista de Ciutadans per Girona al Congrés, Fernando López de Castro, va destacar ahir que la seva formació vol "tornar a il·lusionar" la població. En l'acte de començament de campanya del 20-D, López de Castro va subratllar que el pacte del 1978, "amb el suport de tothom", s'ha degradat. Per això, va apostar per "recuperar l'esperit d'aquella primera Transició". "La democràcia s'ha tornat una partitocràcia", va lamentar el candidat de C's, que va posar de manifest que s'ha produït "un progressiu abandó per part dels polítics".

Per tant, López de Castro va defensar que Ciutadans no és un partit d'eslògans, sinó que es tracta "d'un projecte comú de tot Espanya". El candidat va assenyalar que per a C's "és impossible que hi hagi únicament una opinió" i va deixar clar que "Catalunya és Espanya". López de Castro va remarcar que la seva formació "ha crescut de molt poquet" i va afegir: "La població s'adona que fem política amb tota la il·lusió". El cap de llista al Congrés per Girona va assegurar que l'aspiració del partit és "guanyar aquestes eleccions".

Finalment, López de Castro va recordar que Ciutadans "s'ha presentat de mica en mica" als comicis electorals. El candidat va valorar que, a la demarcació de Girona, a les eleccions municipals del passat maig es tractava d'una formació "que començava", que a les autonòmiques del setembre "va aprendre la lliçó" i que als comicis del 20-D "hi ha molta cosa a dir" a les comarques gironines des de C's.