El cap de llista del PSC per Girona al Congrés, Marc Lamuà, va defensar ahir que aquestes eleccions serveixin per canviar Espanya i posar les bases d'un marc federal que millori la convivència, resolgui l'encaix de Catalunya i garanteixi a la Constitució el benestar i els drets dels ciutadans del conjunt de l'Estat. Lamuà, acompanyat per la cap de llista al Senat per Girona, Cristina López, va presentar a Figueres, el cartell i la candidatura dels socialistes gironines al carrer Muralla de la ciutat, el lloc de naixement d'Abdó Terrades, considerat pels seus biògrafs moderns, com Carles Rahola, Josep Soler Vidal i Jaume Guillamet, com el pioner del republicanisme federal.

"Aquestes eleccions ens han de portar a canviar aquesta Espanya que no ens agrada, l'Espanya que no ens tracta prou bé. Pensem i volem una nova Espanya que admeti la pluralitat, que reculli les reivindicacions de Catalunya per acordar un millor finançament, i que avanci cap a un canvi federal i a una nova manera d'entendre l'Estat des del respecte, el diàleg i l'acord", va valorar Lamuà. "La reforma federal cal que sigui", segons el candidat, "una reforma en què els drets dels ciutadans estiguin blindats a través de la Constitució". En el mateix sentit de la reforma, Lamuà va recordar que els socialistes proposen una nova estructura política per al Senat perquè la Cambra Alta es converteixi "en un autèntic marc de debat i presa de decisions en defensa dels interessos dels territoris de l'Estat".

Finalment, per acabar, Lamuà va voler destacar: "Les comarques gironines estan a la cua de les inversions tant de l'Estat com de la Generalitat. Si canviem l'Estat però no ho fem a Catalunya, el canvi no serà complet".