El president de la Generalitat en funcions i de CDC, Artur Mas, va advertir del risc que el sobiranisme es quedi a casa el 20-D, especialment aquells que estan "desconcertats o confosos" per la manca d'acord amb la CUP. "Tot sobiranista d'aquest país que ha estat a qualsevol de les manifestacions, que va votar sí-sí el 9-N i que ara no ens vulgui votar, que no voti per la sobirania de Catalunya també el 20-D, està regalant el vot al PP, a C's i a tots aquests que després utilitzaran aquests vots per enfonsar-nos i escanyar-nos", va advertir.

En al·lusió a les converses amb la CUP, Mas va admetre que malgrat aquest moment "decebedor" això "té solució" i el projecte sobiranista "veurà la seva plenitud definitiva a condició que ningú es desmobilitzi", ja que hi ha hagut massa gent mobilitzada com perquè el procés ara "derrapi a la primera de canvi".

En l'acte d'enganxada de cartells al pavelló Nova Icària, el candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, va instar a "aturar els peus" a un PP que té una "voluntat inequívoca d'humiliar" i s'amaga darrere dels tribunals per no dialogar.

El cap de llista de DiL al Senat, Miquel Àngel Escobar, va advertir a la CUP que "no és just, ni demòcrata, ni és bo per al procés" canviar de candidat a presidència de la Generalitat: "La garantia de no canviar de conductor, que té carnet, sap on va i amb el qual ens vam sentir segurs, és que Democràcia i Llibertat tingui un gran resultat i tanqui boques", va assenyalar.