Només un 13,4 per cent dels espanyols fan un balanç positiu d'aquesta legislatura i qualifiquen la gestió desenvolupada pel PP en aquests quatre anys de Govern com a "bona" o "molt bona" enfront del 55,9 per cent que consideren que ha estat "dolenta" o "molt dolenta", i un 28,2 per cent de "regular".

Segons el baròmetre del CIS, tampoc surt gaire ben parada la tasca d'oposició del PSOE, que només és puntuada com a "bona" o "molt bona" per un 7,1 per cent dels espanyols, enfront del 73,8 per cent que la qualifica de "dolenta" o "molt dolenta".

A més, i preguntats els ciutadans si creuen que el PSOE ho hauria fet millor que el PP al Govern, són més els que consideren que ho hauria fet pitjor -23,7- que els que creuen que la seva gestió seria millor -11,5 per cent.

No obstant això, més de la meitat -51,8- opina que hauria estat igual que el PSOE hagués ocupat el Palau de la Moncloa.

D'altra banda i amb vista a futur, els espanyols consideren que el PP és el partit "més capacitat" per afrontar l'economia, la desocupació o la seguretat ciutadana, enfront del PSOE, partit preferit pels ciutadans per a les polítiques de sanitat, educació i habitatge.

Els ciutadans prefereixen el PP en nou de les catorze àrees de govern: ocupació, economia, polítiques europees, seguretat ciutadana, immigració, estat de les autonomies, medi ambient, política exterior i infraestructures, amb percentatges entre el 15 i el 21 per cent dels enquestats.

Especial diferència amb el PSOE i amb qualsevol altre partit s'observa quan als ciutadans se'ls pregunta per qui ho faria millor en l'economia. Un 21 per cent dels enquestats creuen que el PP és el més capacitat per dirigir la política econòmica enfront d'un 13,4 per cent que aposta pel PSOE.

Per contra, els socialistes superen al PP en la sanitat -19,1 enfront de 16,9-, polítiques socials i igualtat entre homes i dones -18,1 enfront del 15 per cent del PP.

Cap altre partit supera el PP i PSOE en la valoració dels ciutadans per afrontar els principals reptes del país. Podem treu les seves millors notes en política social i habitatge, mentre que Ciutadans ho fa en economia, ocupació i estat de les autonomies.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, és el polític millor valorat entre els candidats a president del Govern, amb una nota de 4,98, per davant del d'IU, Alberto Garzón (4,62), i el del PSOE, Pedro Sánchez (4,59), i una mica més distanciats, el de Podem, Pablo Iglesias (3,87), i el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy (3,31).

A l'hora de fer la llista dels líders polítics més valorats en els seus baròmetres mensuals, el CIS pregunta pels portaveus però en tractar-se d'un sondeig sobre les eleccions, s'ha optat per incloure els candidats.