La candidata d'ERC per Girona, Teresa Jordà, va acusar ahir PP i PSOE de ser "partícips dels greuges democràtics" cap a Catalunya. La cap de llista va recordar que les 16 vegades que s'ha portat al Congrés alguna votació sobre el procés ha topat amb un "no rotund" del PP. Per això, va considerar que amb l'Estat espanyol "no hi tenim res a pelar". "Volem ser a Madrid per defensar que els catalans sí que som demòcrates", va remarcar. La candidata també va reconèixer que, més enllà del tema sobirà, estan disposats a fer costat a l'esquerra espanyola "de veritat" si aposten per derogar "polítiques involucionistes".

Jordà va voler fer notar ahir, en el primer dia de campanya, que el PP no ha estat sol en aquesta negativa contra Catalunya. Segons va remarcar, durant els anys de governs socialistes tampoc s'han donat suport a iniciatives dels partits sobiranistes. "PP i PSOE són partícips dels greuges democràtics que pateix Catalunya, són dos partits dinàstics dels quals no ens en podem fiar perquè el seu és un no rotund", va manifestar. "Amb l'Estat espanyol no hi ha res a pelar, nosaltres volem ser a Madrid per defensar que els catalans sí que som demòcrates", va afegir.

La candidatura es va presentar convençuda que serà la força independentista que més representació aconseguirà, tot i que també va admetre que caldrà fer "front comú" amb altres partits catalans que defensen postures similars. Ara bé, més enllà de la qüestió catalana, Jordà va destacar que ERC també vol influir perquè les polítiques d'esquerres tinguin el seu protagonisme en la propera legislatura. Per això, va defensar que cal derogar "polítiques involucionistes" com, per exemple, la reforma laboral o la "llei mordassa".