El cap de llista del PSC al Congrés per Girona, Marc Lamuà, va destacar ahir des del pont de Fontajau que quan el Govern espanyol és socialista "les coses funcionen" a les comarques gironines. Lamuà va posar com a exemple el pont de Fontajau, que "va suposar un pas endavant per a Girona", així com la biblioteca provincial, mentre que va criticar que l'Executiu del PP, "excusant-se amb la crisi", ha deixat les comarques gironines "a la cua de les inversions". Per això, Lamuà va destacar que el partit socialista aposta per recuperar el projecte de l'arxiu provincial i per finalitzar el desdoblament de la N-II.

El candidat del PSC al Congrés també va defensar el desdoblament de la N-260 fins a la frontera francesa juntament amb la millora de l'Eix Pirinenc, amb l'objectiu d'impulsar les comarques per on passen. En la mateixa línia, Lamuà va destacar la necessitat d'executar els plans de zones turístiques per "posar al dia" i evitar que es quedin "obsolets" els equipaments de la Costa Brava. "El turisme és essencial per a la demarcació de Girona i cal desestacionalitzar-lo", va ressaltar Lamuà, que va afegir que cal "agilitzar l'1% cultural".

Per acabar, la cap de llista del PSC al Senat per Girona, Cristina López, va subratllar que la cambra alta "tingui més veu" per reivindicar que les comarques gironines "requereixen més inversions".