El president del Govern, Mariano Rajoy, va recordar la figura d'Adolfo Suárez per reivindicar el diàleg i el consens entre tots els partits en els «grans reptes nacionals» i en qualsevol canvi de la Constitució que es pretengui plantejar. Rajoy va passar la seva primera jornada de campanya a Àvila al costat del fill de l'expresident, Adolfo Suárez Illana, i tots dos van intervenir en un acte al costat de l'estàtua que recorda en aquesta ciutat l'artífex de la Transició.

En el seu discurs, el president del Govern va recordar Suárez com un «home d'Estat i un patriota», i com algú que «va saber conciliar les seves conviccions» amb «la tolerància i el diàleg amb els altres». I va apel·lar a la necessitat d'aquest diàleg en assumptes decisius per a Espanya. «Cadascú té les seves receptes, allò important és que en els grans reptes nacionals hi hagi una gran majoria que vagi junta a l'hora de fixar les normes constitucionals, de defensar la unitat d'Espanya, de lluitar contra el terrorisme i de donar suport als nostres militars. Això és el que importa», va dir Rajoy. I per això va defensar la forma de fer política que tenia Suárez i que vol tenir el PP, basada en els seus principis i conviccions però al mateix temps feta «amb moderació, esperit de diàleg i tolerància».

Per part seva, la presidenta del PP de Castella-la Manxa i cap de llista al Congrés dels Diputats per Toledo, María Dolores de Cospedal, va destacar la importància de les eleccions del 20 de desembre, ja que aquell dia es decidirà «tornar enrere o seguir caminant».

En un míting ofert a la localitat toledana de Seseña, en què va estar acompanyada per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, Cospedal va reivindicar que el «veritable canvi va arribar a Espanya fa quatre anys», fet pel qual va demanar el vot per al Partit Popular perquè «aquest canvi s´acabi de consolidar» i que tot «aquest esforç de tots els espanyols segueixi donant els seus fruits».