El president de Ciutadans, Albert Rivera va defensar, en el seu primer acte de campanya, el seu projecte d'unitat i il·lusió per a Espanya, mentre el del PP «s'esgota», i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ho vol «derogar absolutament tot».

En el míting celebrat al Teatre Trui de Palma, amb aforament per a 1.300 persones, que es va omplir per complet, acompanyat pel candidat de Ciutadans al Congrés dels Diputats, Fernando Navarro, i el portaveu del partit al Parlament balear, Xavier Pericay, Rivera, que va començar a parlar al crit de «president, president», va criticar tant wl PSOE com wl PP.

Respecte al PSOE, Rivera va dirque volen derogar «tot el que ha fet» el PP, mentre que del PP va criticar que diguin que Ciutadans no té capacitat per gestionar un Govern. «S'equivoquen», va dir, perquè els espanyols «estan farts de bàndols, de rancors i de joc brut», al mateix temps que va assenyalar que no vol l'experiència, en referència al PP, d´«aeroports sense avions, de saquejos de caixes d'estalvis o de velòdroms o auditoris buits».

«Ni tenim, ni volem» aquesta experiència, va dir Rivera, que per contra va assegurar tenir l'experiència per «poder governar l'empresa més important d'Espanya, que és Espanya».

Després d'assenyalar que l'experiència que necessita Espanya és la de la «societat civil espanyola», va dir que la campanya de Ciutadans serà de «propostes», de «'fair play'».

Rivera va assenyalar que ha arribat el moment de les reformes, no de les retallades, i es va referir al vídeo de campanya del president del Govern, en el qual apareix vestit de metge i va dir: «Malgrat el metge, estem vius. Aquest metge és un medicastre que ha tret la tisora i ha fet retallades en Sanitat, en Educació i en Serveis Socials».

Va dir a Rajoy que, si un es troba una crisi, té «dues opcions: o ser valent i enfrontar-se als més forts o ser covard i dir pujo l'IRPF, IVA, retallo salut, sanitat o educació», i això «és el que ha fet el Govern», va assenyalar.

En la seva intervenció, Rivera es va referir a les últimes enquestes, en les quals el seu partit supera el PSOE, i va dir: «Ara anem a passar el següent, que és el PP» i va assegurar que comença «una nova era política».