El cap de llista al Congrés de Democràcia i Llibertat per Girona, Jordi Xuclà, assegura que l'ofensiva judicial contra els ajuntaments que han recolzat la desconnexió amb Espanya només tindrà una conseqüència clara. "Tot això encara incrementarà més el sobiranisme", ha dit, poques hores després que l'Ajuntament de Girona es convertís en el segon del territori, després de Celrà (Gironès), en rebre la notificació de l'Audiència Nacional. Xuclà ha fet campanya electoral a la comarca de la Selva acompanyat pel coordinador general de Convergència (CDC), Josep Rull. "Fa anys que l'estat espanyol ha renunciat a ser l'estat dels catalans; hem de poder consolidar el camí iniciat", ha afirmat Rull.

"El 20-D és clau per reafirmar el procés cap a la plena sobirania, per ser forts a Madrid perquè la comunitat internacional ens obri les portes". El coordinador general de CDC ha tornat a posar l'accent en què les eleccions generals han de servir per fer saber quin és l'anhel català portes enfora de l'Estat. "Som les persones del diàleg, no les de la bronca; anem a negociar a Madrid per poder aconseguir que Catalunya sigui independent", ha afegit Josep Rull.

Per a Rull, aquest mandat ha servit per refermar els continus cops de porta del govern espanyol a les demandes dels catalans. "Fa anys que l'estat espanyol ha renunciat a ser l'estat dels catalans i només ens va en contra; ens ha costat molt arribar on som i hem de poder consolidar el camí iniciat", ha dit Rull. "L'Estat només hi entén de querelles, però nosaltres creiem en la democràcia", assegura el coordinador general.

Precisament, després que el Constitucional anul·lés de manera fulminant la declaració de desconnexió, l'ofensiva judicial s'encara ara contra els ajuntaments. A la demarcació, Girona s'ha convertit en el segon que és investigat per l'AN, després del de Celrà. Per al cap de llista al Congrés per Girona, però, això només servirà per refermar la voluntat d'independència. "Tot això encara incrementarà més el sobiranisme", afirmat Xuclà.

"Asfíxia premeditada"

El candidat de Democràcia i Llibertat recorda que hi ha "una asfíxia premeditada" de l'Estat contra Catalunya. I ho constat amb xifres: "En els darrers cinc anys hi ha hagut un 86% de la caiguda d'inversions en costes, i cal tenir que és un dels apartats bàsics per al desenvolupament turístic i econòmic del territori".

El cap de llista al Congrés per Girona creu que "hi ha una declaració unilateral de retirada de l'estat espanyol de Catalunya, i això referma encara més la necessitat de ser forts a Madrid per poder continuar el procés cap a la plena sobirania". "El món ens mira, cal anar a les urnes el 20-D per confirmar el procés", recorda el candidat.

Josep Rull i Jordi Xuclà han visitat aquest matí els expositors de la Fira de Nadal de Tossa de Mar (Selva), durant el seu recorregut per la comarca. També han fet una trobada amb joves a Lloret i, aquesta tarda, visiten comerços del centre de Blanes i participen en un acte electoral a l'ajuntament del municipi.