El PSC va aprofitar el primer cap de setmana de campanya del 20-D per celebrar un dels actes centrals a l'Auditori de Girona. El vestíbul de l'equipament va acollir ahir aquest míting amb la presència de la cap de llista al Congrés per Barcelona, Carme Chacón. "Els socialistes de Girona heu defensat els nostres valors. Gràcies per resistir", va destacar ahir Chacón, fent al·lusió al procés intern que va viure la formació a les comarques gironines amb la sortida dels exdirigents sobiranistes del partit. "Els últims anys amb el PP han estat durs, també a Girona", va assegurar Chacón, que va lamentar que els populars hagin deixat sota mínims l'aeroport de Girona: "Un nòdul que els socialistes havíem preparat per revitalitzar el turisme i fer-ne una autèntica indústria". També va criticar que la N-II "continua igual" i va afirmar que "no és presentable tenir una infraestructura en la qual la gent perd el més preuat".

En paral·lel, Chacón es va oferir com a solució per als votants que el 27-S van donar suport a Junts pel Sí per "forçar una negociació amb l'Estat per aconseguir una nova relació" i que ara es veuen "en mans de la CUP". "El PSC treballarà en una reforma constitucional que torni el llenguatge de la democràcia a la política", va subratllar Chacón, que va concloure que això "només serà possible amb Pedro Sánchez de president". En la mateixa línia, el cap de llista del PSC al Congrés per Girona, Marc Lamuà, va afirmar que els socialistes són els únics que volen "que la gent visqui bé per sobre de tot, abans que cap altra cosa". Lamuà va valorar que "Rajoy està preocupat per primera vegada" perquè s'ha adonat que Ciutadans "són més d'Aznar que ell". També va lamentar que la gestió de CDC a la Generalitat, ja que va considerar que Convergència aposta perquè "els rics siguin més rics i les empreses tinguin més beneficis abans que hi hagi igualtat".

Per això, va criticar que antics representants socialistes hagin canviat la formació "per càrrecs a CiU o a ERC". La portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, també va retreure als excompanys del partit que ara siguin "convergents o assessors d'ERC" i va defensar "l'orgull del socialisme contra el nacionalisme". Paneque va sentenciar que "la república és socialista" i va afegir que es tracta "d'una construcció en comú que busca la unitat sobre l'espai lliure".