El candidat del PP a la presidència del Govern, Mariano Rajoy no va protagonitzar ahir cap acte de campanya i només es va sotmetre a una entrevista a la cadena La Sexta per contestar a les preguntes que li van formular alguns ciutadans. Rajoy va defensar que el proper dia 20 ha de governar qui tingui més vots i que qui guanyi haurà de formar govern.

El candidat popular va rebutjar que hi hagi un pacte entre el PP i el PSOE per salvar "a Sánchez" com defensa Ciutadans. Rajoy va respondre a les preguntes d'alguns ciutadans en el plató de La Sexta i va tractar diversos temes. El presidenciable del PP va dir que no era partidari de rebaixar l'edat de la jubilació i sobre un possible pacte amb Ciutadans va dir que aspirava a guanyar les eleccions després d'haver recuperat l'economia i va tornar a defensar que qui guanyi les eleccions ha de governar i que si el seu partit no ho fa no buscarà aliances.

Mariano Rajoy va parlar també de la corrupció política i va assegurar que apartarà a les persones del seu partit que siguin corruptes i que donarien llibertat als cosos policials i judicials perque facin el seu treball i perque "qui la fa la pagui. Els que robin hauran de tornar-ho".

Per altra banda, la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va advertir que el suport a Ciutadans és un "vot d'alt risc" perquè pot suposar posar a La Moncloa el "Zapatero 2", que és el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

Així va expressar Levy el missatge dels populars advertint de les conseqüències de votar el partit d'Albert Rivera, com ve fent el partit de Mariano Rajoy en les últimes setmanes.

A Alacant, la vicesecretària de Programes va presentar el programa del partit per als joves. Levy va subratllar que el programa del PP està pensat com "un projecte de futur per als espanyols" i en canvi el PSOE no té programa, sinó una "màquina destructora" de "tot el que s'ha fet i funciona" amb les reformes de els populars, mentre que "els senyors de Ciutadans" només tenen "ocurrències i pegats". "Si els poséssim al comandament del Govern d'Espanya no sabríem el que passaria, és un experiment", va dir de Ciutadans la vicesecretària popular, a més d'insistir en les conseqüències que pot tenir votar a aquest partit.

"Alguns poden pensar que votar Rivera serà el mateix que votar el PP. No és així, és un vot d'alt risc perquè pot acabar donant la Moncloa al "Zapatero dos", que és el senyor Sánchez". Mentrestant, a Talavera del Reina -Toledo-, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va demanar el vot al PP perquè no s'aturi el procés de creixement i creació d'ocupació, i es va preguntar si Albert Rivera o Pedro Sánchez serien capaços de continuar amb aquest procés si estiguessin al Govern.

Cospedal va afirmar que la resta de partits no volen defensar la qualitat de vida dels espanyols, ni el seu país, ni crear ocupació, "sinó fer fora el Partit Popular" i va reiterar que el PP necessita cada vot dels comicis generals del 20 de desembre, "perquè el projecte de canvi no s'aturi després de quatre anys". La també cap de llista al Congrés per Toledo va fer aquestes manifestacions en un acte amb gent gran, en el qual va dir que creu en la saba nova de la joventut, però també ha fet èmfasi en la necessitat de comptar amb persones experimentades com Rajoy.