La cap de llista al Congrés d'Unió per Girona, Montse Surroca, ha criticat aquest diumenge la "deixadesa" de l'Estat per adequar l'N-260 entre Portbou (Alt Empordà) i França. Per a la candidata, cal impulsar una millora "urgent" d'aquest tram de carretera, on dues persones -un pare i la seva filla- hi van perdre la vida durant els fatídics incendis de l'estiu del 2012. Surroca s'ha compromès, si surt escollida diputada, a reclamar al Congrés que faci obres de manera "urgent" per solucionar "el greuge" que arrossega aquesta carretera. D'altra banda, la cap de llista d'Unió ha carregat contra el candidat de Ciutadans (C's), a qui ha acusat d'estar del tot desconnectat amb el territori.

Montse Surroca ha volgut denunciar aquest diumenge els dèficits que arrosseguen les carreteres que depenen de l'Estat a la demarcació. I ho ha fet escollint-ne un cas paradigmàtic. El tram de l'N-260 que connecta Portbou amb França, i que durant els devastadors incendis del 22 de juliol del 2012 es va convertir en una ratera per a molts de cotxes.

"Durant aquesta legislatura hem presentat diferents preguntes i iniciatives perquè es posi fil a l'agulla i es resolgui de manera definitiva aquest greuge", ha dit Surroca, lamentant "la inacció" de l'executiu estatal. "Reclamem que s'hi actuï de manera urgent, perquè l'estat de l'N-260 és un exemple que demostra, un cop més, que l'Estat dóna l'esquena a les comarques gironines", hi ha afegit la cap de llista d'Unió.

Surroca ha recordat que aquest tram costerut i ple de revolts "és transfronterer" i que cal millorar-lo "quan abans millor" per evitar que s'hi registrin taps com el que es va viure durant els incendis de l'Empordà. "Exigim que el govern espanyol deixi de mirar cap a una altra banda i afronti aquesta obra tan necessària d'una vegada per totes", ha subratllat la cap de llista.

Desconnectat del territori

Montse Surroca s'ha compromès, si obté escó al Congrés, a treballar perquè es doni sortida a les reclamacions del territori. I aquí, no s'ha estat de carregar contra el candidat de C's, Fernando López de Castro, a qui ha acusat d'estar totalment desconnectat de la realitat a la demarcació.

"Nosaltres coneixem les comarques gironines de primera mà, a diferència de partits com Ciutadans, que suposadament aspiren a governar la Moncloa i, en canvi, no saben quins són els problemes dels ciutadans que tenen més a prop", ha dit Surroca. I hi ha afegit: "La nostra prioritat no és la Moncloa, sinó les comarques gironines".

Surroca ha fet aquest diumenge campanya per l'Alt Empordà. A Portbou, l'han acompanyada el número 1 al Senat per Girona, Pere Maluquer, i el número 5 de la candidatura al Congrés, Agustí Ayats.