El candidat d'Unió a les eleccions del 20-D, Josep Antoni Duran i Lleida, va defensar ahir la introducció d'una disposició addicional que reconegui la singularitat catalana a la Constitució espanyola com la via pragmàtica per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya.

En una roda de premsa Duran va especificar que aquesta disposició addicional s'hauria d'aprovar per les Corts espanyoles i després ser ratificada pels ciutadans de Catalunya en un referèndum. Duran va recordar que la disposició addicional que proposa Unió ha de reconèixer la realitat nacional catalana en matèries com la llengua i la cultura, a més d'un concert econòmic perquè Catalunya tingui capacitat fiscal real sobre els seus propis impostos.

"Si tinguéssim un concert com els bascos, no tindríem problemes per pagar les farmàcies a final de mes o per atendre els serveis socials. Per contra, podríem apostar per la recerca, el desenvolupament i la innovació, que ens permetrien donar valor afegit a la nostra economia, i podríem dedicar més diners a l'educació i a combatre el fracàs escolar", va assenyalar el candidat d'Unió.

Segons Duran, l'única veu catalana amb una proposta pròpia per a Catalunya en el debat constitucional és Unió. Convergència i Esquerra no estan interessats en aquesta Constitució, va dir.