La cap de llista del PPC al Congrés per Girona, Concepció Veray, va carregar contra Chacón i li va demanar que "deixi d'enganyar fent veure que defensen que Catalunya ha de seguir dins d'Espanya". Veray va acusar el PSC d'anar a favor del vent i de "modular el seu vot per interès" als plens municipals. "O si no, que Chacón es pregunti per què hi ha municipis on el PSC ha donat suport a l'Associació de Municipis per a la Independència o s'ha abstingut amb les mocions al voltant de la declaració de desconnexió amb Espanya", va assegurar.

Veray va demanar que el PSC no tregui pit dient que defensa amb fermesa la unitat i la convivència dins l'Estat espanyol, perquè "en realitat els únics que ho fem som nosaltres; ells estan plens de complexos", va indicar.

Veray tampoc es va estar de carregar contra els socialistes per l'estat en què van deixar la N-II amb la sortida de Zapatero de la Moncloa. "El panorama amb què ens vam trobar era del tot desolador, amb obres a mig fer i empantanegades", va dir Veray.

Veray, que va fer campanya a Puigcerdà, es va comprometre davant el sector agrícola i ramader a vetllar perquè la Generalitat "pagui quan toca" els ajuts europeus.