La cap de llista d'Unió al Congrés per Girona, Montse Surroca, va criticar ahir «el joc de contradiccions» de Democràcia i Llibertat defensant la independència de Catalunya al mateix temps que vol formar part de la ponència per reformar la Constitució. Surroca va aprofitar la campanya a Blanes per carregar contra els convergents.

La candidata d'Unió al 20-D va criticar l'actitud de Democràcia i Llibertat, a qui va acusar de practicar doble joc. Surroca va voler fer referència així a les declaracions del cap de llista per Barcelona, Francesc Homs, que va assegurar que el seu grup participarà a la ponència de reforma constitucional que s'obri la propera legislatura a les Corts, però per defensar que Catalunya sigui un estat independent.

«Contínuament ens sorprenen; saben que això no és possible, perquè ningú s'asseurà a negociar amb ells quan el seu objectiu és la independència», va assegurar Surroca. Així, la candidata d'Unió va erigir el seu partit com «aquell que toca de peus a terra i ofereix solucions davant del bloqueig polític que viu Catalunya».

Surroca va fer campanya ahir a Blanes on va estar acompanyada pel secretari general del partit, Ramon Espadaler; el cap de llista al Senat per Girona, Pere Maluquer; la número 3 de la candidatura al Congrés, Gemma Ros; el president de la intercomarcal, Xavier Dilmé, i el president local d'Unió a Blanes, Ricard Vera.

La cap de llista democratacristiana es va comprometre a impulsar la «solució definitiva» per a s'Abanell. La cap de llista va lamentar que fins ara només s'han fet estudis sobre la platja de s'Abanell que sempre han quedat aturats o en un calaix per la manca de finançament que l'Estat destina per a les actuacions del litoral gironí.«Si no hi ha voluntat política, no podrem solucionar la problemàtica d'aquelles platges que no es regeneren», va afirmar Surroca, posant com a exemple s'Abanell. La candidata també va criticar que el Govern espanyol opti per posar pedaços, cada vegada que s'apropa l'estiu, portant sorra d'altres platges que quan acaba la temporada el mar torna a engolir. «Amb solucions provisionals, que ho deixen tot empantanegat, no arreglarem el problema», va destacar Surroca.