El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar que no donar suport als socialistes el proper 20 de desembre significa «regalar el vot» a Mariano Rajoy, i va advertir al capdavanter de Podem, Pablo Iglesias, que «no admet lliçons» de qui està disposat a facilitar que governi el PP. Sánchez va apel·lar al vot útil en el míting de la Corunya, el més multitudinari del que va de campanya socialista amb la presència d'al voltant de 2.000 militants, que van aclamar al candidat al crit de «president, president».

«L'única garantia de canvi és el PSOE i no votar al PSOE significa regalar el vot al president de l'atur, de la desigualtat i de la corrupció, que és Rajoy. Així que a votar tots el PSOE», va animar Sánchez. El candidat es va declarar guanyador del debat organitzat dimarts amb la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i els líders de Ciutadans, Albert Rivera, i Podem, Pablo Iglesias.

El líder socialista va arremetre contra Iglesias després que aquest hagués dit que, després del debat a quatre, Sánchez «va quedar fora de la carrera electoral». Sánchez es va dirigir als electors de Podem per demanar-los que no divideixin el vot de l'esquerra i fer-los veure que Iglesias «està disposat a fer que governi el PP perquè no governi el PSOE».

Segons Sánchez, Iglesias diu que «està encantat de ser triat president del Govern amb els vots del PSOE, però si el PSOE necessita els vots de Podem, que no compti amb ells». «M'ho explica», li va emplaçar amb to irònic el secretari general socialista. «Amb això, Iglesias demostra que si estima alguna cosa per sobre de qualsevol altra cosa és a si mateix», li va retreure.

Si governés Podem després del 20 de desembre, Sánchez es va mostrar convençut que ocorreria el mateix que a Grècia amb el Govern de Tsipras: «Rescat, corralito, privatitzacions i pujada de l'IVA al 23 per cent».

El candidat del PSOE va tornar a alertar al mateix temps d'un pacte entre PP i Ciutadans, perquè «la suma de les dretes són les restes dels drets que els espanyols necessiten recuperar els propers quatre anys». Per això, Sánchez va proclamar que «o guanya el PSOE o no hi haurà canvi» i va esperonar la militància a no perdre la confiança.