La cap de llista del PPC al Congrés, Concepció Veray, ha promès que en la propera legislatura serà quan es passarà "de les paraules als fets" amb l'Arxiu Històric de Girona. La candidata a les eleccions generals ha recordat que als pressupostos generals per al 2016, que s'ha s'han aprovat, hi ha reservada una partida d'1.150.000 euros per a l'equipament. Veray ha assegurat que l'obra s'ha endarrerit perquè l'Estat ha prioritzat la nova biblioteca pública, de la qual l'anterior govern Zapatero "no en va posar ni una pedra". "Però ara, un cop està en servei, toca fer l'arxiu", ha dit. La cap de llista ha presentat les propostes en matèria d'educació que porta el PP al 20-D, ha defensar el model d'escola concertada i ha garantit que es mantindrà la religió al currículum.

Concepció Veray ha visitat aquest dimecres la nova biblioteca pública Carles Rahola, situada al carrer Emili Grahit de Girona. La candidata popular ha recordat que aquest era un equipament "planificat ja al 2004" i que el govern estatal "ha desencallat" aquest darrer mandat, perquè el PSOE "no en va posar ni una pedra". "Després de molts anys d'estar aturada, gràcies a la voluntat política del govern del PP l'hem feta realitat amb una inversió de 15,5 MEUR", ha dit Concepció Veray.

La candidata també ha criticat que hi hagi partits que l'hagin criticada per ser "una obra faraònica", però ha recordat que els usuaris de la biblioteca, "que creixen dia rere dia", n'han demostrat "la necessitat". Concepció Veray tampoc s'ha oblidat de l'altra gran obra que el govern espanyol té pendent fer a la ciutat: l'Arxiu Històric.

La cap de llista al Congrés ha assegurat que aquest proper mandat, si el PP governa a la Moncloa, serà quan es passi "de les paraules als fets" amb aquest equipament. "Aquesta legislatura hem prioritzat la biblioteca, però ara toca fer l'arxiu", ha subratllat Veray. I en aquest punt, la candidata popular ha recordat que els pressupostos generals per al 2016, que el govern del PP ja ha aprovat, "contemplen una partida de 1.150.000 euros per executar l'obra".

Suport a la religió i a la concertada

La cap de llista del PPC al Congrés ha presentat aquest dimecres les propostes en matèria d'educació que defensa el partit per al proper 20-D. Acompanyada pels candidats al Senat Xavier Masdemont i Sebastià Mateo, Veray ha defensat el model entre escola pública i concertada i s'ha compromès a mantenir l'assignatura de religió al currículum.

"Garantirem la llibertat dels pares a escollir l'educació i el centre escolar que volen per als seus fills, així com a què se'ls eduqui d'acord amb les seves conviccions religioses i morals", ha precisat. Concepció Veray ha defensat que el model del PP passa per assegurar una educació de qualitat i ja ha avançat que, com a mesures estrella, volen impulsar tres plans.

El primer serà el de millora de l'educació infantil. El segon, el de lluita contra l'assetjament escolar (en especial, a les xarxes socials). I el tercer, el de convivència en els centres "que defensi l'autoritat dels docents i de l'equip directiu, implicant tots els agents educatius i, en especial, les famílies".

Veray també ha avançat que incorporaran els idiomes dins cada pla formatiu i que prioritzaran la lluita contra l'abandonament escolar. "És cert que en aquesta legislatura s'ha reduït en sis punts, però ho hem de fer encara més", ha precisat. Per últim, Concepció Veray s'ha compromès a continuar impulsant la formació professional "que durant molts anys ha estat oblidada i vista com de segona".