El cap de llista d'Unió al Congrés per Barcelona, Josep Antoni Duran i Lleida, va considerar ahir que la proposta socialista de traslladar el Senat a Barcelona "no té cap sentit" i per això va apostar per "tancar-lo" o bé per convertir-lo en una veritable cambra de representació territorial. Duran va expressar així les seves reticències a la proposta del PSC d'ubicar "el nou Senat federal" al voltant de la zona de la Sagrera de Barcelona.

En declaracions als mitjans des de la capital catalana, el candidat democratacristià va voler destacar que aquesta iniciativa del partit socialista no li sembla una idea "ni original ni pràctica". Per això, va assenyalar que "no té cap sentit" ni dóna cap satisfacció a la societat catalana. "Això no és allò que Catalunya espera d'Espanya", va afirmar Duran i Lleida, que ahir es va mostrar partidari de tancar el Senat o de reformar-lo, de manera que es converteixi en un "autèntic Bundesrat", que és com es denomina el Senat alemany, amb l'objectiu d'erigir-lo en una cambra de representació territorial amb presència dels governs de les diverses comunitats autònomes.

En qualsevol cas, Duran i Lleida va voler remarcar que "si no es canvia la seva estructura, és millor tancar-lo".

En paral·lel, sobre una possible venda de les seus d'Unió -per sufragar el deute del partit-, que va ser una informació que va publicar ahir el rotatiu Ara, Duran va explicar que el partit disposa de patrimoni "no embargat" i que, per tant, pot fer "el que vulgui" amb ell per pagar els seus deutes. "Nosaltres pagarem el deute", va afirmar Duran, que va assegurar: "Administrarem el nostre patrimoni com ens sembli oportú, no hem de donar cap explicació".

"El dia que hi hagi una venda, si hi és, s'explicarà al web del partit", va respondre el candidat d'UDC. Ara bé, fonts del partit van admetre ahir la importància d'obtenir representació parlamentària a Madrid per satisfer els compromisos financers contrets per Unió.