El candidat socialista a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, va assegurar que mentre que el seu partit demana el vot per crear ocupació i acabar amb la corrupció, Ciutadans ho fa per "governar amb el PP" i Podem "per guanyar el PSOE". Sánchez va tornar a arremetre contra els dos partits emergents en el míting ofert a Toledo davant unes 1.500 persones, que van abarrotar el Palau de Congressos El Greco.

El candidat socialista va tancar la seva jornada en la qual va posar en relleu que, malgrat l'ofensiva contra ell pel "tripartit" PP, C's i Podem, el seu partit remuntarà i guanyarà el 20 de desembre.

"Un partit com a Ciutadans demana el vot per governar amb el PP i un altre partit com Podem demana el vot per guanyar el PSOE. Nosaltres demanem el vot per crear ocupació amb drets, reconstruir l'estat de benestar i per fer fora l'amic de Bárcenas de la Moncloa i guanyar el PP", va assenyalar Sánchez.

Entre crits de "president, president", va subratllar que "el canvi és possible, necessari i urgent" i que el PSOE és "l'única opció real" per desallotjar el PP del poder.

El candidat socialista no va voler donar pistes de quines aliances establirà després dels comicis en cas de ser el vencedor, perquè "abans de pactar i d'acordar -va dir- el primer que cal és guanyar la dreta i el PP".

Sánchez va confessar que té "molt orgull" pel que va fer el PSOE quan va governar i va enumerar alguns dels assoliments, encara que aquesta vegada sense l'apassionament de dimarts, a la Corunya. "Ho dic tranquil que després m'encenc", va comentar en to de broma.

Sánchez va garantir que el seu govern serà "net i decent" i com a mostra de transparència va recordar que com a líder de l'oposició, guanya 88.000 euros bruts a l'any. "Sabeu el que cobrava Rajoy quan era líder de l'oposició? Entorn de 230.000 euros entre sous i sobresous. No entro en els sous en negre, això serà la justícia qui ho decideixi. No som iguals els socialistes que el PP", va remarcar.

Per al líder del PSOE, la qüestió no és rebaixar el salari del president, com demana Podem, o apujar-lo, com vol Ciutadans. "Una mica d'ordre si us plau. El problema no són els sous, sinó els sobresous", va apuntar.

Sánchez va fer un repàs a algunes de les propostes que porta al seu programa, com la reconstrucció del Pacte de Toledo per suprimir els copagaments per a la gent gran i apujar les pensions mínimes.