El número dos d'ERC a les eleccions generals, Joan Tardà, va fer ahir una crida a "tots els independentistes" perquè votin el 20-D, i va advertir els desencantats perquè encara no hi ha un nou Govern que "si no voten i guanya Ciutadans, es crearà una distorsió i ploraran molt".

En una roda de premsa realitzada a l'Agència Catalana de Notícies, Tardà va admetre que aquestes eleccions motiven poc la ciutadania independentista: "Hi ha gent -va explicar- que em diu que no pensa anar a votar, i que està enfadada perquè encara no hem arribat a un acord" sobre la presidència de la Generalitat i la formació del nou Govern.

Tardà, però, va demanar a aquests ciutadans que "no es deixin vèncer pel desànim" i que el dia 20 "votin massivament a fi d'evitar que pugui guanyar Ciutadans a Catalunya", cosa que provocaria, en la seva opinió, que el procés quedés "debilitat" i també "una distorsió" del que és la societat catalana.

El republicà també va reclamar als desencantats que tinguin "més autoestima cap al que estem fent, perquè aconseguir la independència és una operació titànica" i "si estan cansats que reposin, però el dia 20 tots a votar, perquè els unionistes sí que hi aniran".

Segons Tardà, cal descartar "la immediatesa" que alguns independentistes reclamen als partits, "tenir més paciència" i no caure en actituds de desànim que puguin traduir-se en no anar a votar: "Si els que van votar el 27-S es desanimen amb tanta facilitat perquè l'acord s'endarrereix és que estan malament del cap", va considerar.

"No pot ser que siguem tan masoquistes", va recriminar als independentistes que observen l'actual campanya electoral amb apatia, i els va reclamar "que vagin a votar, perquè si guanyés Ciutadans després ploraran molt, i ningú es mereix això".

En opinió de Tardà, si els independentistes finalment van a votar, "a Convergència les eleccions li han d'anar bé i a ERC encara millor". El republicà va concloure: "Conec la trajectòria que ha seguit ERC, i ens avala la història per haver estat coherents, perseverants i valents".